Excelsior M VR1 – MVV’27  VR1 5-4

Een 14-jarig wonderkind.

Zal dit het verschil hebben gemaakt? Ja, ZIJ, zoals Marco Borsato zo mooi zingt.

Meiden, mea culpa, volgens de KNVB is ze wel 14 jaar en natuurlijk verloren is verloren en achteraf kijken we een koe in zijn … (oneindige tunnel) en natuurlijk heb ik een brief naar de KNVB gestuurd, maar….., vul het zelf maar in.

Wat had het mooi geweest als we uit dat naburige Maassluis bij die lui uit Zuid de 3 punten hadden meegenomen. Het hele jaar zijn alle wedstrijden belangrijk, maar die wedstrijden tegen Excelsior M. en VDL zijn toch wel de wedstrijden die er om gaan gedurende het hele seizoen. Wat waren we gebrand op een overwinning en wat hadden jullie het verdiend, maar iets houdt ons toch tegen.

Als ik als coach nou de vinger op de zere plek kon leggen, dan deed ik het en dan zou ik het jullie echt vertellen, maar ik weet het niet. Inzet 100% (ik zeg het elke week), aanvallen volgens de training en zo vallen de goals ook, kansen (te veel).  En zij, ja counter op counter op counter, naar dat 14-jarige wonderkind Alicia la Cruz. Ik ben er verschillende keren van wakker geworden.

De wedstrijd, eigenlijk hoef ik daar niets over te zeggen, want weer verloren. Maar toch een stukkie, want anders zou ik jullie te kort doen. Wat een aanvalletjes volgens het trainingspatroon zoals Puck zei in de pauze, daar kwamen al onze doelpunten uit.

Zij kwamen al snel op voorsprong door een corner en daaruit een frommelgoal. Dan een elleboogie bij ons Daphne beest, ze leek wel op de nar uit Bassie en Adriaan, wat een mooie gekleurde stoere bolle wang. Hierdoor een wissel en voordat we het in de gaten hadden 2-0 achter. Opgeven? Nou, dan ken je mijn VROUWEN niet, schouders eronder, helm op en gaan. Mooie aanval over rechts, terugleggen op de zestien en bam, Mellow 2-1. Dan verschillende aanvallen, waarvan de lat en dan zij een counter op dat wondertje en 3-1. Doorzetten, lekker fel, de grens opzoeken en hoppa, 3-2. Vervolgens een weergaloze solo van onze Gaby over de rechterkant, ze omzeilde elke speelster die er liep en dan het schot en ja ik hing al aan een luchthaak om te juichen, maar buitenkant paal. Ik ben ervan overtuigd dat dit de nekslag had kunnen wezen, helaas toch ons niet gegund. Uiteraard valt er dan weer een countergoal en in plaats van 3-3 wordt het 4-2. Menig jongensteam gooit dan die handdoek, maar wij toch weer gaan. Mooie aanval, lekkere 3-hoekjes en 4-3.

Nu is het wachten op de aansluittreffer en dan erop en erover. Weer dat 14-jarige Maradonaatje en 5-3. Hierna volgt er nog de nodige escalatie, waarbij de tricolores uit Maassluis net doen of alleen bij hun alles pijn doet. Dan toch nog een vrije trap en onze Femke Bol, alsof ze altijd in het team staat knikt naar de coach (mag die in ene), ze doet het, hij draait voor en pats boem, ik geloof Ger der kop er tegenaan, 5-4. Wat er dan allemaal nog gebeurd, het is ongelofelijk dat de bal er niet ingaat. Bij de tegenpartij gebeurd dan van alles, scheldpartijen bij Excelsior M, de meiden onder elkaar, hun eigen keepster wordt voor alles uitgemaakt. Een paar coaches die aanwijzingen geven waar je eigenlijk een tablet met Google moet geven aan elke speelster, want zelfs ik begrijp die aanwijzingen niet, maar goed dat is hun manier. Al met al, wel weer verloren, veel gespreksstof, want er gebeurt altijd wel wat. Ik heb er weer veel van opgestoken en dat gaan we zeker nog bespreken. Maar eerst de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdagavond tegen VDL (ook weer uit dat Maassluis), dit zal de ommekeer worden. Hierna de wedstrijd tegen koploper DSVP en dan jullie favoriete feest op MVV ’27. Das Oktoberfest ins Maaaaaslaaaaand, dann gehts loss, maar eerst dinsdag en dan die zaterdag.

Femke, jij op de eerste plaats bedankt voor je invalbeurt in dit gladiatorenteam, wat een talent.

Dames bedankt weer voor jullie inzet, fijn weekend, laat de beentjes rusten, maar zorg dat dinsdagavond de noppen geslepen zijn. Rood met witte kleuren (al verliezen we wel eens), niets kan ons gebeuren.

Groet, jullie Trainert, tot dinsdagavond.

Joost.