Met een 1-0 nederlaag keerde MVV ’27 terug naar Maasland. Deze uitslag doet enigszins vermoeden dat er sprake was van een gelijke opgaande wedstrijd, maar de overwinning kwam terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. De thuisploeg was in de afronding mild voor de Maaslanders en vond de overwinning op zich al prima.

Waar MVV ’27 de tot nu toe verzamelde vijf punten in de eerste drie duels bij elkaar had gesprokkeld, deden de Delftenaren dat in de laatste drie wedstrijden. Nú na zeven duels staat MVV ’27 nog altijd op voornoemd aantal punten en zijn de directe degradatieplaatsen in zicht gekomen.

De wil om te winnen ontbrak zeker niet bij de spelers, maar het ontbreekt momenteel aan zelfvertrouwen en een effectieve spits. Dat men tegenover het lage aantal eigen treffers tot dusverre ook slechts acht tegentreffers moest incasseren doet extra pijn. Alleen RCL en Be Fair hebben minder tegentreffers moeten slikken.

Zoals verwacht pakte het in een flow verkerende Vitesse Delft direct het initiatief en het was wachten op de eerste kansen van de mannen van trainer Peter Klomp. Zeker in die beginfase had MVV ’27 veel te danken aan doelman Glenn Mostert die onder meer alert reageerde toen in de 8e minuut de doorgebroken Brian Klomp de bal over hem heen wilde lobben, maar hij deze goed onderschepte.

In de dertigste minuut moest hij nogmaals ingrijpen toen Sander van Akkeren na een voorzet van Koen Lahnstein van dichtbij mocht uithalen. In die tussentijd kwam MVV ’27 nauwelijks in de buurt van Robert Jan Kuipers, de goalie van Vitesse.

Direct na de rust mocht MVV ’27 een grote mogelijkheid noteren. Abdurrachman Yildiz stuurde Silvio Vermeer op pad, maar hij stuitte op doelman Kuipers.

Het leek hiermee of de Maaslanders de boel enigszins op de rit kregen, maar die gedachte werd één minuut later al teniet gedaan. Koen Lahnstein mocht namens de matig ingrijpende Maaslandse defensie oprukken langs de doellijn en gaf breed op de inkomende Maarten Boek die geen moeite had om af te drukken (1-0).

Zoals aangegeven kwam MVV ’27 niet vaak in de zestien van Vitesse, maar rond de 72e minuut stuurde Abdurrachman Yildiz nogmaals Silvio Vermeer weg, maar weer was de Delftse doelman de situatie de baas.

Gesteld kan worden dat de inzet op zich vandaag al wat beter dan de voorgaande wedstrijden en nu is het hopen dat het dubbeltje ’n keer de andere kant op valt. Het geluk moet toch weer eens onze kant op komen!

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet (Harm Voogt), Yennick Berrevoets, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Jordy Lems (Dion Dickhoff), Silvio Vermeer, Fabian Vermeer, Lourens van Rooijen (Mark Akkerman), Ariën Oprel en Abdurrachman Yildiz.