De competitie voor MVV ’27 Vrouwen 1  is inmiddels drie wedstrijden oud. Op de nederlaag in de openingswedstrijd tegen S.V. Nootdorp (lees hier het verslag) volgden een overwinning op Deltasport en een verliespartij tegen V.V. Maasdijk. Trainer Joost van Ast maakte zoals gebruikelijk een verslag van beide wedstrijden.

MVV ’27 VR1 – Maasdijk VR1  2-5

Kan dat? 100% inzet en toch verdiend verliezen. Ja, dat kan!

Meiden, dit was de eerste zaterdag met jullie in 2 jaar dat ik kan zeggen: Weer 100% inzet, maar de punten dit keer verdiend naar de Maasdijk en dat zonder Ann, maar met een fenomenale Michelle en Lizzy van Maasdijk. Genoeg over die vrouwen., de rest van het verslag over mijn vrouwen.

De eerste 20 minuten waren volledig voor ons, dus het gevoel was goed. Het wachten was op de eerste goal. Helaas voor jullie viel die aan de verkeerde kant. Hierna wordt het een lekkere pot voetbal met over en weer leuke aanvallen, harde faire overtredingen met gewoon weer opstaande meiden en door voetballen. Als je 10 wedstrijden tegen Maasdijk speelt, zal dat normaal gesproken 5 x voor ons zijn en 5 x in hun voordeel. Met de bekerwedstrijd hebben we bij hun de drie punten weggesleept en waarom zou het dan niet nog een keer lukken. De 1-1 hangt in de lucht en inderdaad die gaat er ook verdiend in. Op voorhand zeg je tegen zo’n kampioenskandidaat dat je eigenlijk een nederlaag incalculeert, maar tegen mijn vrouwen hoef je dat niet te zeggen, die gaan voor elke meter gras. Toch valt de 2-1 en 3-1 in een tijdsbestek van 3 onoplettende minuten in het voordeel van Maasdijk net voor de rust.

Vol goede moed het veld weer in, na eerst de nodige ballen uit de sloot te hebben gehaald. Een hek zou hier niet misstaan. Bij hun gaat ineens het hele team gewoon goed voetballen. Alles komt goed aan en elk driehoekje lukt. Bij ons gaat het net niet zoals het normaal wel gaat en de 1-4 is een feit. Een normaal team valt dan in elkaar en geeft het op. Nou dan kennen ze MVV ’27 VR1 niet, die peppen elkaar nog een keer op en de 2-4 ligt erin na een geweldige steekpass op Gaby, een schitterende teruglegbal en BAM vanaf de 16 meter lijn, stijf in de kruising door Mellow. Dan kan het alle kanten op. Ik ben ervan overtuigd geweest dat als de 3-4 valt, dan is het gedaan met die gasten uit Maasdijk. Alles op alles gezet en i.p.v. die verdiende 3-4 valt de ook verdiende 2-5. Toch blijven jullie het nog proberen en helaas gaan we toch met het fluitsignaal het veld af met dit keer de nederlaag in het voordeel voor Maasdijk.

Leuk is dan jullie reactie na afloop in de kleedkamer, 4 minuten na het fluitsignaal. Joost, waar ligt het aan? Ik sta dan werkelijk letterlijk met de rug tegen de muur en verzin dan maar effe snel een verhaaltje, hopende dat jullie dat accepteren. Niets is minder waar, dit geeft de sterkte van dit team weer. Meteen proberen een oorzaak te zoeken. Meiden, dit keer waren ze gewoon beter, ook zonder Annnnnnn. Nu lekker 2 weken rust. Blessures bijschaven. Puck, wondje lekker laten genezen, Karen hopelijk kleurt je enkel goed bij de oogschaduw die je vanavond op doet en Siempie voor jou, gewoon beterschap en snel herstellen de komende weken.

Meiden, fijn weekend, vergeet niet volgende week zaterdag iemand moet de D5M fluiten. Die meisjes kijken daar weer naar uit. So een scheidsrechter van Vrouwen 1, die gaat ons fluiten, spannend.

Deltasport VR1 – MVV ’27 VR1  0 – 4

Een reünie

Een paar weken geleden voor de beker gespeeld, toen werd het een eenvoudige 0-11. Vooraf duidelijk verwoord, dat dit niet eenzelfde wedstrijd zou worden. Een compleet team van Deltasport is gewoon elf tegen elf en ook zij trainen gewoon door. Doordat het op het laatste moment op een dinsdagavond werd gespeeld, was de helft van het eigen team niet beschikbaar. Daarbij nog eens schoolactiviteiten, dat heb je met Hbo’ers en enige speelsters in de ziekenboeg, dan blijven er toch weinig over. Wat is het dan toch fijn om een VR2 en VR3 te hebben binnen je club. Gelukkig wilden Stephanie, Relinde, Isa en Eline meedoen in onze volledig afwezige verdediging. Voordeel is dat je de juiste speelsters kan vragen die ook in hun eigen team op die plaatsen spelen die je mist. Nou ze hebben het geweldig gedaan alsof ze nooit ergens anders gespeeld hadden, top meiden, bedankt!!!!

Dan de wedstrijd, avondwedstrijd, toch weer slechte lijnen, onweer in de verte en donkere wolken boven het veld. Het mocht niet baten, we begonnen sterk aan het potje voetbal en meiden wat een kansen, wat een doelpogingen en wat jammer, dat ze er niet ingaan. Ik heb er nachtmerries van gehad. Jullie moeten toch een keer beloond worden voor al die kansen. Gelukkig valt ie dan toch en met een beetje meer geluk hadden er meer in gelegen. Niet getreurd ruststand 0-1 en de kleedkamer in. Lekker bakkie luizenwater en luisteren naar de korte speech.

Door het omgooien van de links- naar de rechtshalf, was er in eerste instantie enig onbegrip, maar gelukkig heb ik tot nu toe het geluk aan mijn zijde en bij het begin van de 2e helft beloond het zich in een doelpunt. Een coach vaart altijd wel op zijn gelukkige ingrepen. Na 20 minuten de boel weer om moeten gooien omdat het veld op een bowlingbaan ging lijken. De één na de ander viel om. Gelukkig hadden we nog 1 wissel en konden we het met wat veldverschuivingen oplossen. Hierna nog 2 mooie combinatie goals en we konden het veld af met 0-4.

Gezegd mag wel worden dat Sarah weer de nul heeft gehouden. Lijkt allemaal eenvoudig, maar geconcentreerd blijven als je weinig ballen krijgt is lastig genoeg. Dames, ik heb vooral weer genoten en dat blijf ik zeggen van jullie onnavolgbare inzet, doorzettingsvermogen en conditie. Sommigen van jullie moeten haast een tweede hardt (kijken wie er reageert) hebben. We krijgen nu een aantal spannende weken met Maasdijk (An), Excelsior en VDL. Betekent voor jullie, trainen, trainen en blijven trainen. De opkomst is elke week al geweldig met 13 uit 16, maar hou dit vast. Het collectief zal aan het eind zegevieren.

Moraal van deze wedstrijd: Als je de heenweg meerijdt met een Feyenoorder, rij je terug mee met een 020-er (ik krijg het nog steeds niet uit mijn strotje).