De wedstrijd DWO – MVV ’27 had in een officieel duel nog nooit op het affiche gestaan, maar deze eerste ontmoeting werd voor de Maaslanders een slechte ervaring. Tegen de promovendus uit Zoetermeer werd MVV ’27 volledig afgebluft op inzet en felheid. De thuisploeg zette een nagenoeg toelaatbaar portie inzet tegenover de technisch geschoolde Maaslanders, waar die laatsten erg veel moeite mee hadden. Hoewel DWO zich zeker niet als een wonderploeg profileerde, won het verdiend met 2-0.

MVV ’27 begon uitermate slap aan het treffen en de thuisploeg trok het initiatief gemakkelijk naar zich toe door voor iedere bal te strijden. Onderlinge duels werden verloren of simpelweg niet aangegaan. Binnen vijf minuten had DWO al tweemaal de trekker over kunnen halen, maar Delano Plomp en Wouter van Ginkel kwamen niet langs de uitstekend keepende Glenn Mostert. Nadat ook Jeroen Farber namens DWO in de 32e minuut niet verder kwam dan de voeten van de Maaslandse goalie was het geluk van MVV ’27 verbruikt. Wouter van Ginkel werd op links weggestuurd en joeg de bal bij de tweede paal binnen (1-0). Het kon niet onterecht genoemd worden, want MVV ’27 stelde er vrijwel niets tegenover.

De tweede helft met Roel Nooteboom als vervanger van Jordi Lems en Robert van Mierlo voor de zeker niet tegenvallende Joeri van Dongen werd er met iets meer druk gespeeld. Het was echter niet genoeg om de thuisploeg te verontrusten.

DWO bleef in de onderlinge duels de bezoekers de baas en breidde de voorsprong zelfs uit. In de 78e minuut werd Delano Plomp met een steekpass aangespeeld en zijn schot was te machtig voor Glenn Mostert (2-0).

Dit was slechts een van de 26 wedstrijden, dus derhalve is er geen man over boord. Echter, om een volgend duel te winnen zal er zeker scherper moeten worden gespeeld om niet weer tegen zo’n flater aan te lopen! Laat SVC ’08 daar komende zaterdag maar het slachtoffer van worden!

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Coen Hordijk, Joeri van Dongen (Roel Nooteboom), Jeffrey Wupkes, Jordi Lems (Robert van Mierlo), Silvio Vermeer, Fabian Vermeer, Leon van Kersbergen (Martijn Ham) en Lourens van Rooijen.