Na twee wedstrijden gelijk gespeeld te hebben, heeft MVV ’27 tegen Die Haghe een uiteindelijk ruime 3-0 overwinning binnen gehaald. Hoewel het duel lange tijd gelijk opging, mochten de Maaslanders de drie punten bijschrijven.

Ook vandaag moest trainer Martin Vermeer weer improviseren. Laatste man Roel Nooteboom had deze zaterdag uitgekozen om te gaan trouwen met zijn Saskia en zorgde met deze happening dat ook zijn beste vriend en linksbuiten Mark Akkerman zich moest afmelden. Joeri van Dongen kreeg zodoende een basisplaats in de verdediging en Ariën Oprel mocht ook direct van start gaan.

MVV27 - DIE HAGHE

Meteen na het eerste fluitsignaal van arbiter Moerenhout troefden de Hagenaars MVV ’27 af op felheid en veroverde een overwicht. Een kleine tien minuten lang liep MVV ’27 achter de tegenstander aan. Het krachtverschil werd vervolgens genivelleerd en er ontstond een in behoorlijk hoog tempo gespeeld duel met een toelaatbare felheid aan beide zijden. Alex Heemskerk had zich voor het team van Die Haghe-trainer Wim de Jong onsterfelijk kunnen maken als hij tot tweemaal toe een uitstekende voorzet had binnengekopt, maar de grote mogelijkheden waren niet aan hem besteed.

Wat dat betreft deed MVV ’27 dit beter en de eerste grote kans was direct raak. Een pass van Silvio Vermeer over de Haagse verdediging werd in de 23e minuut opgepikt door zijn broer Fabian. Diens eerste schot kon nog gepareerd worden door doelman Dion van Splunteren, maar in de rebound was hij kansloos (1-0).

Meer kansen waren er te noteren voor beide partijen, maar voor het rustsignaal onderging het scorebord geen verandering meer.

MVV27 - DIE HAGHE

Na de theepauze startte Die Haghe fel om de opgelopen schade te herstellen. MVV ’27 kwam onder flinke druk te staan en het wachten was op een tegentreffer. Echter, een domme actie van Die Haghe-aanvaller Gino Vader deed zijn ploeg zeker geen goed. Terwijl MVV ’27-doelman Tom Binnendijk de bal wilde plukken, schopte Vader hard naar achteren, trof de keeper op het scheenbeen, waardoor hij door zijn enkel klapte. Scheidsrechter Moerenhout zag het van redelijk dichtbij en vonniste met de enige rechtmatige straf: rood. Glenn Mostert kwam de hevig aangeslagen doelman aflossen en deed dat zeer naar behoren.

Dat het voetballen tegen tien man er niet makkelijker op wordt weet iedereen, maar MVV ’27 kreeg wel wat meer ruimte om naar lieve lust te counteren. Na enkele vruchteloze pogingen brak Lourens van Rooijen in de 83e minuut uit, gaf een vlijmscherpe voorzet aan Martijn Ham die bij de tweede paal kon binnen trappen (2-0).

De opluchting in het Maaslandse kamp was groot, maar de vreugde werd nog groter toen de tussenstand naar 3-0 werd opgekrikt. Lourens van Rooijen gaf de bal mee aan Ariën Oprel die niet zelfzuchtig was en breed lag op Fabian Vermeer die zijn tweede treffer van de middag kon aantekenen.

MVV27 - DIE HAGHE

De al helemaal bij MVV ‘27 ingeburgerde verdediger Yennick Berrevoets werd door publiek en technische staf even voor het eindsignaal tot Speler van de Week gekozen.

De opstelling: Tom Binnendijk (Glenn Mostert), Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Joeri van Dongen (Dion Dickhoff), Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk, Jordi Lems, Fabian Vermeer, Lourens van Rooijen, Ariën Oprel en Silvio Vermeer (Martijn Ham).

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.