Westlandia had verleden week indruk gemaakt door SVC ’08 in Wassenaar met 0-3 aan de kant te zetten. Misschien had MVV ’27 daarom zoveel ontzag voor de Naaldwijkers, hoewel dat achteraf zeker niet nodig was. Met wat meer leepheid en scherpte hadden de Maaslanders de thuisploeg meer pijn kunnen doen en de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Over de gehele wedstrijd was MVV ’27 de iets sterkere partij.

Het duel bleef spannend, maar was nooit hoogstaand. Daarvoor werd er aan beide zijden te slordig gespeeld en met te veel ontzag voor elkaar. De prima fluitende scheidsrechter Kuup hoefde dan ook nauwelijks vermanend op te treden.

Trainer Martin Vermeer moest zijn basiself enigszins aanpassen door recente blessures. Robert van Mierlo (lies) en Fabian Vermeer (enkel) voegden zich bij de sinds ’n maand met een enkelblessure tobbende Abdurrachman Yildiz. Zo kon bijvoorbeeld Jordi Lems weer rekenen op een plekje in de beginopstelling.

MVV ’27 veroverde, naarmate de eerste helft vorderde, een licht overwicht en creëerde wat kleine kansen. De juiste richting kwam zelden in de buurt en anders kwamen deze nagenoeg recht af op Westlandia-doelman Pieter Blanken.

De gasten mochten daarentegen niet klagen toen een splijtende pass van Boyd Rijnenberg niet door de voor doelman Tom Binnendijk opgedoken Joost van Schie onder controle gebracht kon worden.

De tweede helft begon voor MVV ’27 met een grote kans. Beste man aan Maaslandse kant Yennick Berrevoets verzond over grote afstand een pass op Coen Hordijk die de bal net over de lat lobte.

In de 57e minuut tastte keeper Tom Binnendijk mis bij een hoog ingespeelde bal, maar Boyd Rijnenberg kon namens de thuisploeg niet profiteren. Het spel werd vervolgens met de minuut minder. Alleen het heerlijke najaarszonnetje zorgde in het verloop voor nog wat plezier.

De opstelling: Tom Binnendijk, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Dion Dickhoff, Jordi Lems, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen (Mark Akkerman), Jessy Zwaard (Ariën Oprel) en Silvio Vermeer.