Na de komende Algemene Ledenvergadering wijzigt de bezetting van het huidige MVV ’27-bestuur op twee posities. Door het aangekondigde vertrek van Rita van Hardeveld komt de functie van voorzitter vrij. Michel Voogt heeft zich kandidaat gesteld om Van Hardeveld op te volgen. Zijn huidige portefeuille, Technische Zaken, komt als het aan hemzelf ligt in handen van ras-MVV’er Arno van Nierop. Beide gegadigden verklaren hun kandidatuur.

Michel heeft het prima naar zijn zin als bestuurslid Technische Zaken, maar denkt dat het ambt van voorzitter beter bij hem past. ‘Ik heb geleerd hoe het er in een bestuur aan toe gaat en volgens mij ook wat dingetjes verandert, maar ik denk dat de rol van voorzitter mij meer op het lijf geschreven is. Ik vind het leuk om leiding te geven, dat doe ik al jaren in mijn werk. Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor alle zaken die spelen bij een vereniging, terwijl het in mijn huidige functie vooral om voetbalgerelateerde onderwerpen draait. Het lijkt, ik noem maar een voorbeeld, ook fantastisch om de aankondiging te doen tijdens het Sinterklaasfeest.’

Arno ziet vooral een uitdaging in de nieuwe functie. ‘Ik ben nu zes jaar assistent-trainer. Die rol ben ik absoluut nog niet zat, want als dit niet op m’n pad was gekomen, zou ik misschien nog wel zes jaar assistent blijven. Maar het is misschien ook een mooi moment om een andere functie te gaan bekleden. Michel en ik zijn van dezelfde generatie, we gaan regelmatig met elkaar om en dat lijkt me zeker geen nadeel. Ik denk dat er nog genoeg zaken te regelen zijn op het technische vlak en ik wil graag kijken of dit iets is dat mij ligt.’

Als Michel benoemd wordt als voorzitter zal hij de door zijn voorganger ingezette lijn voortzetten. ‘De mannelijke bestuursleden hebben veel geleerd van Rita. Zij is heel sociaal van nature. Ik heb dat iets minder, ben sowieso anders, maar op mijn werk hoor ik wel vaak dat ik een sociale manager ben. Ik vind het leuk om met mensen te praten en ook om dat met verschillende types te doen. Dat moet ook bij een vereniging met bijna 800 leden.’ Arno blijft als hij benoemd wordt in ieder geval tot het einde van het net begonnen seizoen assistent-trainer. De Maaslander voorziet geen risico van belangenverstrengeling in de dubbelrol die hij mogelijk zal vervullen. ‘Enerzijds begrijp ik het als mensen daar vraagtekens bij zetten. Aan de andere kant, en dat heb ik al tegen meerdere mensen gezegd, sta ik niet alleen op het veld als assistent. In samenspraak met het bestuur ben ik ook een soort van cultuurbewaker van MVV ’27. Op het veld is er veel contact met andere trainers en krijg ik ook een goed beeld van de kwaliteiten van spelers van het andere selectieteams. Dat lijkt me juist een voordeel.’

De kandidaat-bestuurder Technische Zaken weet dus wat er rondloopt in de Maaslandse jeugdopleiding. Het beleid van de Technische Commissie zal dan ook op de eigen jeugd gericht blijven. ‘Dat is wel het uitgangspunt. Maar mochten we op een gegeven moment bijvoorbeeld een linksback missen en we zien dat er de komende jaren waarschijnlijk geen talent doorbreekt, dan kan het zijn dat we verder gaan zoeken. Dat moet ook wel als je op dit niveau wilt blijven voetballen. En ik denk dat MVV ’27 ook niet lager dan de tweede klasse moet spelen.’

Voor Michel is het behoud van de combinatie sfeer en prestatie een voornaam streven, alsmede de voortzetting van de huidige organisatiestructuur. ‘Natuurlijk hoop ik dat de prestaties van de selecties goed zijn, maar ik denk dat een goede sfeer ook heel belangrijk is. We willen graag een prettige omgeving voor onze leden zijn. Dat doe ik niet alleen. Met de commissies die de laatste jaren zijn opgericht zijn we bijna een professionele club geworden. Ik zal er alles aan doen om dat de komende jaren in stand te houden.’

Hoewel de benoeming nog niet officieel is, heeft Arno de afgelopen maanden al enigszins gefungeerd als bestuurslid Technische Zaken. ‘Sinds mei, juni ben ik eigenlijk al bezig met de werkzaamheden die bij deze functie horen. Je doet het natuurlijk niet alleen. Daarvoor zat ik zelf nog in de TC voor 1,2,3 en A1. Nu is de invulling iets gewijzigd. Frank Rasens en Ruud Vermeulen doen 1,2 en 3, Marco Lansbergen de A, B en C en Willem Bosschaart is coördinator van de D, E en F. Met Joost van Ast voor de dames en meisjes, een belangrijke groep in opkomst, en nog iemand voor de zaal staat er een goede groep voor de club. Vorige week hebben we een trainer voor C5 gevonden, een van de laatste teams die nog geen trainer hadden. We zoeken nog een trainer voor de Meisjes D5 voor maandag, aanmelden kan bij Joost, en nog keeperstrainers voor de jeugdteams. Als we die vinden, is de bezetting voor dit seizoen rond. Uiteraard zijn we er ook voor de lagere teams.’

Ook Michel heeft de afgelopen maanden al mogen ruiken aan zijn waarschijnlijke nieuwe rol. ‘Rita heeft me betrokken bij de zaken die op je afkomen als voorzitter. Als ik benoemd word, kan ik de eerste tijd ook nog gebruik maken van haar ervaring.’ Bang voor de verhoogde werkdruk is hij niet. ‘Sinds december heb ik een andere baan, waarin ik niet langer weken van 80 uur maak. Daarnaast heb ik mijn functie als bestuurslid van de Aloysiusschool neergelegd en ben ik niet langer trainer, hoewel ik dat ook erg leuk vind. Ik heb mijn kandidatuur uitgebreid met mijn vrouw besproken en zij vond dat ik het moest doen als ik het wilde. De mensen hoeven zich dus geen zorgen te maken om mij.’