Een veel sterker MVV’27 verloor het bekerduel tegen en bij Den Hoorn door individuele fouten.

De ploeg van Martin Vermeer begon de wedstrijd uitstekend. Geconcentreerd en goed combinerend werd de thuisploeg fors onder druk gezet. Maar de eerste echte kans, behalve een schotje van Silvio Vermeer, liet toch nog 20 minuten op zich wachten. Een prima corner van dezelfde Silvio Vermeer werd door Roel Nooteboom ingetikt; nee niet met zijn hoofd dit keer.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar slordig balverlies op het middenveld en bar slecht uitverdedigen aan de linkerkant leidde in de 25e minuut tot de gelijkmaker, waardoor MVV’27 volledig de kluts kwijt raakte. Drie minuten later ging  Yennick Berrevoets  de fout in op de rand van de zestien waardoor de 2-1 werd gescoord en even later scoorde Roel Nooteboom opnieuw; helaas dit keer in de eigen goal, waardoor de ruststand 3-1 werd.

Na rust leek MVV’27 vastberaden om de achterstand snel ongedaan te maken en werd, met zeer redelijk veldspel Den Hoorn fors onder druk gezet. Helaas werd er vaak te lang gecombineerd om echt gevaarlijk te worden, maar daartegenover stond dat er geen kans werd weggegeven.

Tot een kwartier voor tijd leek de wedstrijd dood te bloeden, vooral omdat er maar niet gescoord werd. Laurens van Rooijen brak de ban, door vanaf een meter of 18 de bal droog in de rechter bovenhoek te knallen en MVV’27 rook op zijn minst een gelijkspel. Maar wat de Maaslandse ploeg ook verder nog probeerde het mocht niet lukken en opnieuw werd een onnodige nederlaag geleden.

Toch biedt ook deze wedstrijd voldoende perspectief om de competitie met enig optimisme tegemoet te zien. Het team lijkt bereid om hard voor elkaar te werken en accepteert onderlinge kritiek. Kwaliteit is in ruime mate aanwezig en de selectie lijkt breed genoeg om eventuele schorsingen of blessures te kunnen opvangen. Dus als de eerste competitie resultaten positief uitvallen wordt het gewoon een mooi seizoen.