Het eerste en tweede van MVV ’27 zijn het seizoen voortvarend gestart. De teams wonnen door hun gezamenlijke prestaties het Post-Kogeko Tournament bij VV Schipluiden.

MVV Post Kogeko

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het Post-Kogeko Tournament worden de uitslagen van de eerste en tweede teams van de deelnemende clubs samengevoegd en verwerkt in een totaalstand. Door twee zeges van zowel het tweede (5-1 tegen Laakkwartier en 4-3 tegen Westlandia) als het eerste (4-1 tegen SV Erasmus en 4-1 tegen VV Schipluiden) werd de toernooizege met klinkende cijfers binnengehaald.

VV Schipluiden 1 – MVV ’27 1: Maaslanders lijken klaar voor de bekerwedstrijden

In de tweede wedstrijd die het eerste van MVV ’27 speelde in het kader van het Post Kogeko Tournament in en tegen Schipluiden liet het een goede indruk achter. De gastheren werden met 1-4 verslagen en daar viel niets op af te dingen.

Met name de verdediging speelde met veel flair en gaf de Schipluidense aanval weinig mogelijkheden om doelman Glenn Mostert te testen. Deze lijn van het team is sowieso een luxeprobleem voor trainer Martin Vermeer, want er zijn veel spelers die in aanmerking komen voor de basiself.

Voorin werd in de eerste helft weinig gecreëerd, maar de eerste kans na ’n half uur was wél direct raak. Robert van Mierlo stuurde Fabian Vermeer weg en diens inzet was te machtig voor de doelman van SV Schipluiden (0-1). Bij een opvolgende kans, zes minuten later, stuitte zijn broer Silvio op de keeper.

Bij vlagen werd er uitstekend gecombineerd en zag het spel er verzorgd uit. Tegen de theepauze aan werd Leon van Kersbergen door Dion Dickhoff in kansrijke positie gezet en schoof de bal in de verre hoek (0-2).

Na de rust werd het overwicht van MVV ’27 nog nadrukkelijker en dat werd dan ook bekroond met een derde treffer. Mark Akkerman lag de bal breed op Silvio Vermeer die succesvol de rechterhoek opzocht (0-3).

Een zeldzaam foutje in de verdediging van MVV ’27 gaf de thuisclub weer wat hoop. De bal kon eenvoudig over de achterlijn gewerkt worden, maar dat werd niet gedaan. Sjoerd Boks profiteerde van de nonchalance en scoorde dankbaar namens SV Schipluiden (1-3).

De gastheren dachten hier moed uit te putten, maar dat bleek ijdele hoop. MVV ’27 nam het initiatief weer over en dicteerde het duel. Met nog tien minuten op de klok van scheidsrechter Cees Post knalde Silvio Vermeer na een steekpass van Pieter van Rijs met links hard op de paal. Die vierde treffer zou er alsnog komen en was een kopie van de tweede treffer. Weer was Dion Dickhoff de aangever en Leon van Kersbergen de afmaker (1-4).

MVV ’27 lijkt klaar voor de bekercompetitie en ontvangt daarin op Sportpark De Commandeur a.s. dinsdagavond OHVV uit Oudenhoorn. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.