Na één week van trainingen stond voor MVV ’27 het eerste oefenduel op het programma. Dat gebeurde tegen HVC ’10, de ploeg die in mei promoveerde naar de eerste klasse en nú onder leiding staat van onze oud-trainer Pim van der Hoorn. De thuisploeg kon de winst bijschrijven (3-1).
De ploegen schotelden de toeschouwers een leuk duel voor en met name in de eerste helft werd er van beide kanten aantrekkelijk gespeeld. HVC ’10 kwam na zeven minuten aan de leiding door Joeri Delgado die keeper Glenn Mostert met een boogbal verraste (1-0). Silvio Vermeer kreeg aan Maaslandse kant zijn kansen om te scoren, maar het geluk ontbrak. Tweemaal zette Abdulrachman Yildiz hem in een scoringspositie, maar de bal weigerde de doellijn te passeren. Het dichtste bij was hij toen de bal via de onderkant van de lat weer het veld in sprong.
De tweede helft was van een wat mindere kwaliteit, mede door het grote aantal wissels aan beide kanten.
Matthijs Benard werd rond de 60e minuut weggestuurd en schoof de bal langs de aan Maaslandse kant debuterende doelman Tom Binnendijk (2-0).
Twee minuten nadat Pieter van Rijs de bal tevergeefs naar de kruising had gestuurd, kwam MVV ’27 toch op 2-1. Mark Akkerman zette de uit de A-junioren overgekomen Julian de Bruijn voor de Hoekse keeper en de jongeling faalde niet (2-1).
Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Norman Tan 3-1 op aangeven van Matthijs Benard.