JEUGDKAMP-DAG-6_31072014_002

Vandaag stond in het teken van Zuid-Afrika, maar eigenlijk niet!? We begonnen deze dag met een fietspuzzeltocht die eigenlijk maandag op het programma stond. Zoals bekend kon deze toen niet door gaan en is verschoven naar vandaag. Vanaf 9 uur werden de groepjes op de fiets geplaatst en om de 10 minuten mochten zij weg. Een route die liep van Loon op Zand naar Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Helvoirt, Cromvoirt tot aan de Loonse en Drunense duinen. Waarbij er na ongeveer 15 km gefietst te hebben een bakkie koffie klaar stond en voor de kinderen wat limonade. Hierna werd er nog ongeveer 10 km gefietst tot aan de IJzeren man waar werd geluncht. Na de lunch werd er doorgefietst tot het eind. Hier tussen mochten de kinderen allemaal een ijsje van de leiders. Ook waren er tussendoor vragen die de kinderen moesten beantwoorden door informatie op enkele borden in de omgeving. Rond een uurtje of 4 arriveerde de eerste groep. De laatste groep kwam rond 6 uur aan op het kamphuis.

Donderdag is de dag op jeugdkamp waar elk jaar gebarbecued word. Zo ook vandaag. Toen het laatste groepje van de fietspuzzeltocht aankwam waren enkele leiders al bezig met het barbecueën van het vlees. Dit was een zeer geslaagde barbecue!

Na de barbecue was het tijd voor een ontspannend potje rugby voor de c en d, waar de e en f een voetbaltoernooitje aflegden.

JEUGDKAMP-DAG-6_31072014_003

Na het waanzinnige potje rugby en voetbal was het tijd voor het laatste bosspel voor in de nacht. Ook deze had niks te maken met het thema van vandaag (Zuid-Afrika). De naam van het spel was Griekse goden. Hierbij was het de bedoeling om ze snel mogelijk, zo veel mogelijk, hints binnen te krijgen, zodat je met je groepje kon zien welke god van het groepje was. Er waren een tiental spellen uitgezet door Rick en Niels. Deze spellen waren zoals: hamertje tik, water over dragen, speer werpen, enzovoorts.

Na deze actieve avond mocht iedereen lekker douchen en naar bed, want morgen zijn de laatste activiteiten zoals: de voetbal finales, een dart toernooi, het vrijdag middag spel en om niet te vergeten de bonte avond waar iedereen nu al naar uitkijkt. Hoe dit verloopt horen jullie zaterdag van ons. We arriveren rond 11:45 uur bij MVV. Tot dan!

JEUGDKAMP-DAG-6_31072014_001