JEUGDKAMP-DAG-5_001

Deze dag stond in het teken van China. En met het oog op mooi weer beloofde dit weer een mooie dag te gaan worden in Loon op Zand. Nadat iedereen het ontbijt naar binnen had geschoven, begon de dag met het “Chinees gerechtenroof” als spelactiviteit. Tijdens dit onderdeel moesten de groepen in een z’n snel mogelijke tijd een menukaart met Chinese gerechten samenstellen. Door middel van het roven van de ontbrekende gerechten bij de andere groepen kon dit worden volbracht. Een lekker actief spel om de ochtend af te trappen. Nadat het spel was afgerond, mochten de kinderen in de kantine kaarten uitzoeken om het thuisfront in te lichten van de fantastische sfeer op het kamphuis. Zo werden er dan ook lange teksten geschreven om de sfeer zo veel mogelijk uit te drukken.  De lange teksten leidde bij sommige kinderen voor wat enige verwarring. Kon de kaart nu wel verstuurd worden? Was de kaart niet te zwaar? Zou alles wel goed gaan bij de postcentrale in Waalwijk? Waren er nu juist meer postzegels nodig om de kaart te versturen? Deze vragen spookte bij sommige door het hoofd en hier werd dan ook veelvuldig navraag over gedaan bij diverse leiders. Na de lunch met en overheerlijke Chinese kippensoep werd de vossenjacht gestart. Vele oud leiders/kooksters en andere bekende MVV’ers waren overgekomen naar Loon op Zand om dit tot een succes te maken. Alle vossen waren verkleed in het teken van de Chinese dag. Zo was er o.a. een sumoworstelaar, kon er met stokjes gesnoept worden, werd de Chinese muur opnieuw gebouwd en werd er ons een basiscursus Chinese taal gegeven.

JEUGDKAMP-DAG-5_002

Zo werd het in Loon op Zand dus een werkelijke Chinese invasie. Nadat de vossen waren gevonden en zo ook de nodige kennis van China was opgedaan, werd er bijeengekomen met alle vossen op het kamphuis. Op het kamphuis aangekomen werd er bij het  20 jarig jubileum en tevens afscheid van Remco stilgestaan. Na 20 prachtige jaren met volledige inzet voor het jeugdkamp ontving Remco namens de begeleiding/kooksters en kids een prachtig aandenken uitgereikt. Uiteraard werd tijdens het avond eten verrukkelijke Nasi met saté gegeten. Nadat de vossen weer richting Maasland waren vertrokken werd er verdergegaan met het avondprogramma. Touwtrekken ‘new style’ werd eindelijk een succes en de quiz van het kader verliep soepel en rustig zodat de dag goed kon worden afgesloten.

JEUGDKAMP-DAG-5_003