JEUGDKAMP-DAG-4_001

Vandaag was de Braziliaanse dag en daarom de dag van het sambavoetbal van de MVV-talenten: het voetbaltoernooi! Gelukkig was ook het weer Braziliaans vandaag en hebben JEUGDKAMP-DAG-4_002we heerlijk genoten van de zon. De ene helft van de jongens ging ‘s ochtends veldvoetballen en ’s middags zitvoetballen en de andere helft deed dit andersom. Kortom het was genieten geblazen langs de lijn. Het zitvoetbal werd in een opblaasbaar veld gespeeld dat met groene zeep en water lekker glad gemaakt werd. Geheel tegen de verwachtingen in werd er gewonnen door de Clomppiaan en gaan! De voetbalfinales van het veldvoetbal zullen vrijdag worden afgewerkt, dus de spanning zal er nog een paar dagen in zitten bij de jongens. Tussen het voetbal door werd er goed geluncht met een lekker bakkie kippensoep, wat zeer in de smaak viel. Ook het avond eten werd weer fantastisch verzorgd en bestond uit wederom een lekker Hollandse/Braziliaanse prak: Broccoli, bloemkool, aardappels en niet te vergeten een Braziliaanse hamburger. Onze nieuwe kookster werd tussendoor ook nog even verrast met een lekkere mix van eieren en vla. Vanavond hebben we eerst een sport en spel avond gehad, waarbij steeds twee groepen tegen elkaar moesten strijden. Enkele spellen waren: pannavoetbal, trefbal en voetvolley. Met deze spellen werd er maar weer duidelijk dat er genoeg Braziliaans sambavoetbal in Maasland aanwezig is! Na deze hoogstandjes op het veld werd er eerst even lekker gesmuld van een aantal taarten van de kampgangers die voor het laatst mee gaan, heerlijk! Bedtijd? Nee, eerst nog even het bos in voor het Braziliaanse Nachtpuzzelen. De jongens moesten met hun groepje op zoek naar Braziliaanse WK speelsteden, die waren verspreid over het bos. Tot slot ging iedereen nog even onder de douche door en lekker hun bed in. Morgen staat er weer een drukke, maar mooie dag op het programma!

JEUGDKAMP-DAG-4_003