JEUGDKAMP DAG 3

Na de Griekse dag staat vandaag de Australische dag op het programma. Op voorhand wordt zodoende een stralend mooie dag verwacht, maar het ochtendgloren zag er heel anders uit. Met bakken uit de hemel stort de regen naar beneden. Dit zorgt voor hoofdzorgen bij de kampleiding: ‘Wat te doen?’ Terwijl over deze vraag werd nagedacht, moesten de kleedkamers worden beschermd voor het stijgende water. De jongens? Die keken lekker naar Ice Age 2 op het grote scherm in de kantine. In navolging van de ochtend, staat de middag ook in het teken van water. In het nabij gelegen Waalwijk wordt het lokale zwembad ‘Olympia’ aangedaan voor het nodig watervertier. Je ziet de jongens genieten van lekker een middagje zelf aan de slag.. en waar kan dat nu leuker dan in het zwembad? Gevolgd door een stevige maaltijd (krootjes en aardappelen) met de Australische kipburger als kers op de taart. In de avond bleek waarvoor de regen die ochtend was gevallen: Als een typisch Australisch ‘buitje tegen het stof’, zorgde dit voor een heerlijk vochtige grasmat, waarop een aantal ‘Down-Under-Games’ worden afgewerkt. De opzet is om als team zo goed mogelijk te presteren bij spelletjes gerelateerd aan Australië. Zo wordt er gerugbyd, lasso geworpen en werd er een kangoeroe losgelaten op het veld (gelukkig hebben we daarvan de foto’s nog!). De avond leek hierna op zijn einde te lopen, ware het niet dat er nog een groot kussengevecht op het menu stond. Een halfuur energie aftanken bleek totaal geen moeite voor de meeste kampgangers. Hierna nog een broodje worst en de blik naar de Braziliaanse dag van morgen. Het WK zit nog vers in het geheugen… dat belooft een mooie voetbaldag te worden!

Voor nu,
Good bye!

JEUGDKAMP DAG 3