Vandaag begon de dag met een heerlijk ontbijt. Boterhammetjes gesmeerd door de kooksters en een lekker eitje erbij.  Na het ontbijt moesten de kinderen zich klaar maken voor de Griekse sportdag, want vandaag stond alles in het teken van Griekenland. Van de 10 teams bleven 5 teams bij het kamphuis en de overige 5 teams gingen het bos in. Bij het kamphuis hadden we de traditionele onderdelen zoals: Kogelstoten, speerwerpen, verspringen en sprint. Ook hadden wij een speciaal spel waarbij je als groep het Kaderlid Remco moest verslaan. Hier vooraf mocht je per team (7 personen) 3 slagroomsoesjes op Remco proberen te gooien, die met een speciaal gemaakt bord achter een tafel stond. Deze activiteiten waren voor een individuele score.

Jeugdkamp dag 2

Na anderhalf uur werd er gewisseld en gingen de groepen die bij het kamphuis waren naar het bos en andersom. In het bos waren ook weer 5 opdrachten te doen die voor de groep van de week mee telden. In het bos moesten de jongens onder andere buks schieten,  estafette lopen, een kruiwagen race met hindernissen, wapen loop en de Alphawalk uitvoeren. Bij de Alphawalk was het de bedoeling dat de groep zo goed mogelijk samen werkte om naar de overkant te komen.

Jeugdkamp dag 2

Onder de middag kregen we van de kooksters een broodje hamburger met saus en uiteraard weer de gesmeerde boterhammetjes met beleg.

Na het middag eten was er een wandeltocht uitgezet door Adam en Jelle. Een tocht van zo’n 7 km, waar sommige groepen graag een ommetje extra maakten, door de omgeving van Loon op Zand met als afsluiter een ijsje van Remco.

Jeugdkamp dag 2

De kooksters hadden zich voor het avond weer flink uitgesloofd. Vanavond stond er op het menu: Aardappelen met sperziebonen en een balletje gehakt. Aan het einde van het avond eten hadden de weermannen in Loon op Zand een vervelend nieuwtje voor ons: REGEN, niet een klein beetje ook! Zoals vorig jaar de eerste avond stonden de leiders met z’n allen het water bij de putten weg te vegen zodat het niet de slaapzalen in zou gaan.Omdat het een hele hoop heeft geregend kon het avond programma helaas niet door gaan. Op het programma stond touwtrekken en een Griekse goden spel. Aan het begin van de avond heeft Kevin een bingo gedraaid met leuke prijsjes voor de jongens. Na de bingo ging iedereen douchen. Na het douchen was er een keuze voor een film (happy feet) voor die gene die wilden kijken of naar bed voor die gene die moe waren.

Maar vooral weer een zeer geslaagde kampdag! Morgen weer een nieuwe dag met als thema Australië.

SONY DSC