Toch waren deze blije gezichten hier en daar ook wel wat gespannen. Dit resulteerde in een rustige busreis. Enkele kampliederen werden alweer ingezet, maar de bus bleef gelukkig gewoon heel voor de buschauffeur.

Jeugdkamp dag 1

Aangekomen op het onze mooie, vertrouwde accommodatie kregen de kinderen eerst een uitleg van de regels, waarna ze hun slaapplek op konden zoeken. Altijd een heel spektakel, iedereen heeft namelijk toch z’n voorkeuren. Hierna zijn we het bos in gegaan en moesten de leiders eerst vol aan de bak! Ze moesten een parcours afleggen met diverse hindernissen, zoals water, meel en eieren.  Aan het eind van het parcours hingen, geheel volgens het thema, de landen die gekoppeld waren aan de leiders. Vervolgens zochten de leiders een plek op en konden de jongens hun kaart op zoeken in het bos met het betreffende landenshirt erop. Aan de hand daarvan konden ze op zoek gaan naar hun leider en werd zo een team gevormd. Dit team blijft heel de week en gaan zoveel mogelijk punten verdienen voor de grootste trofee van Maasland: Groep van de Week! De kooksters waren al bezig met hun eerste kunstje van de week: Macaroni! Om 6 uur begonnen we aan deze heerlijke Italiaanse maaltijd.

Jeugdkamp dag 1

Vervolgens werd het eerste onderdeel van de week al uitgezet, namelijk de tienkamp. Tien leuke onderdelen, met een Italiaans tintje waaronder pijl en boog schieten en een Toren van Pisa bouwen. Helemaal laat op de avond zijn de jongens nog het bos ingegaan, op zoek naar Pinokkio, Andrea Bocelli en vele andere Italiaanse grootheden. Het zal wel duidelijk zijn dat het thema van vandaag ‘ Italie’  was!

Met dit spel kwam een eind aan deze overvolle drukke zaterdag. De jongens gingen moe maar voldaan douchen en slapen. Op naar morgen, met het thema: Griekenland! Arrivederci!

Jeugdkamp dag 1