Na aankomst begon de week met het groepsindelingsspel waarbij iedereen bekend werd met zijn teamleden en leider van deze week. De groep werd gekoppeld aan een provincie van Nederland om het thema van deze week maar direct te benadrukken: Ik hou van Hol-land! Ook de groepsnamen werden verzonnen en dit leverde mooie creaties op zoals: Beemster Boeren, Jelle en de Flevoboeren en de Gelderdromers. De groepjes gingen direct de strijd met elkaar aan tijdens het Oud Hollands Klompenwerpen.
’s Avonds trokken we het bos in voor een nachtspel. Maar al snel voelden we de eerste druppels en waren de eerste flitsen zichtbaar. We waren genoodzaakt om snel terug te keren naar het kamphuis. Paul Kuijpers kwam ons de volgende ochtend melden dat er wel 25 mm was gevallen in korte tijd. Gelukkig waren dit maar één van de weinige regendruppels die we deze week hebben gevoeld. Zondag stond in het teken van de traditionele sportdag waarbij iedereen zich flink in het zweet werkte bij het speerwerpen, kogelstoten en lucht-bugs schieten. ’s Middags kon iedereen laten zien hoe goed hij was in komkommersjoelen (mond wagenwijd open en komkommerschijfjes opvangen) en spijkerpoepen. Hierna liet de groep FC Maaskantje zien hoe je moet touwtrekken, zij wonnen met overmacht het touw-trektoernooi. Inmiddels was de zon flink gaan schijnen en werd ons privézwembadje uitgetest.

Na een heerlijke maaltijd trokken we het bos in voor een stratego-variant: Slag om Nederland. De groepjes moesten hun eigen vlag van hun provincie zien te veroveren. Iedereen had daarbij zijn eigen rang waarbij je sommige wel en sommige niet kon af tikken. Dit was een zeer spannend en geslaagd spel. Daarna op tijd naar bed zodat ie-dereen de volgende dag weer fris en fruitig was voor de fietspuzzel-tocht.
Een rit van 40 kilometer door het prachtige Brabantse landschap. De laatste 20 kilometer waren vooral voor de nieuwe leiders Jelle en Adam erg zwaar omdat zij na de lunchpauze hun fiets terugvonden zonder zadel. Gelukkig haalde iedereen het einde van de fietstocht en konden we ’s avonds beginnen aan de oud Hollandse spelletjesavond met spellen als steltlopen, koekhappen en ezeltje prikje. Na een rond-je bingo en slaapzoentjes van onze kooksters was het ’s avonds al vroeg rustig op het kamphuis.