In een volgepakte sporthal de Hofstede heeft MVV ’27 zaal 1 het kampioenschap afgelopen maandag opgeëist. In een spannende wedstrijd die voor de Maaslanders wat moeizaam op gang kwam, werd met een 6-2 overwinning GZV Watergras 3 het Topklasserschap veilig gesteld.

Het keurkorps van trainer Cees Hoorweg leek in de eerste fase van de wedstrijd nog wat moeite te hebben om de zenuwen van zich af te spelen, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd alle schroom overboord gegooid. Dat het kampioenschap werd binnengesleept is op zich al een wonder, want ongeveer een jaar geleden speelde MVV ’27 zaal 1 nog de kampioenschapwedstrijd in de eerste klasse. Die ging destijds jammerlijk verloren, maar met een tweede plek promoveerde het alsnog. Ruim een maand geleden keek MVV ’27 zaal 1 ook nog eens tegen een achterstand van 6 punten op toenmalige koploper (SJZ 1) aan en leken de kansen verkeken. Door de vele blessures die Hoorweg’s pad dit seizoen kruisten, is het schrikbare aantal van 20 spelers gehaald die minuten hebben gemaakt voor de kampioen. Met nog 1 wedstrijd op het programma zou dat aantal zelfs nog kunnen oplopen, maar een en ander heeft er in ieder geval toe geleid dat de bus die het feestgedruis traditioneel richting de Skihut in Rotterdam vervoerd rijkelijk gevuld was. Volgend jaar zal MVV ’27 zaal 1 dus uitkomen in de Topklasse, wat neer komt op het derde niveau van Nederland! Vanaf deze plaats dus de felicitatie naar de spelers en succestrainer Cees Hoorweg.

10173680_703809579683679_4520787660968254289_n