In de wedstrijd tegen SV Schipluiden op het eigen complex heeft MVV 27 de kans laten liggen om de buren pijn te doen. Met een overwicht aan kansen en hoekschoppen hadden de Maaslanders drie punten moeten kunnen bijschrijven. De bezoekers mochten echter keeper Danny Jager na afloop gerust op de schouders nemen, want hij kon zich zonder concurrentie laten kronen tot man of the match.

De prima leidende David Coenraads liet aftrappen bij heerlijke herfstomstandigheden (weinig wind en ’n flauw zonnetje) en direct ontstond er een aantrekkelijk potje in een hoog tempo.

MVV 27 pakte na enkele minuten aftasten een licht overwicht en kwam al snel in de buurt van het Schipluidense doel. Nadat Harm Voogt was neergelegd redde de keeper op de vrije trap van Dennis Louter en ook de rebound van de koppende Lourens van Rooijen werd door hem gekeerd. Ook Michael Berrevoets ondervond in de 13e minuut met een schot dat de keeper een topdag had.

Namens SV Schipluiden nam Sjoerd Boks een aantal mogelijkheden voor zijn rekening. Bij zijn eerste poging kon keeper Lars van Gastel nog redding brengen, maar in de 24e minuut was hij kansloos. Al slalommend sneed hij door de Maaslandse defensie en plaatste de bal bij de tweede paal binnen (0-1). Acht minuten later nam hij de bal met links hard op de slof en kon Lars van Gastel overtikken.

In de eerste helft kreeg de thuisclub een grote hoeveelheid corners te nemen, maar dat leverde weinig op. Met kansen uit veldspel was MVV 27 meer dreigend, maar werd de juiste richting niet gevonden. Michael Berrevoets zag zijn pogingen, schot en kopbal, naast gaan. Dan moest het in de tweede helft kennelijk maar gebeuren!

Met alle goede voornemens stapte MVV 27 na de thee het veld weer op, maar had na drie minuten bijna weer een tegentreffer te incasseren. Slordig verdedigend werk bracht Mike Schilperoort aan de bal en diens lob belandde buiten bereik van de Maaslandse doelman tegen de paal.

Nadat Timo van Eijck ook tevergeefs een schot had uitgebracht, kwam MVV 27 in de 58e minuut op gelijke hoogte. Dennis Louter knalde op doel, doelman Danny Jager redde weer eens fraai, maar de inkomende Lourens van Rooijen benutte de rebound (1-1). Bouke Schippers mocht vervolgens ook nog eens uithalen, maar de keeper was alert.

Bij SV Schipluiden zocht men veelal de behendige spits Ali Ahidar die de Maaslandse defensie aardig wat werk te doen gaf. In de 66e minuut dacht hij gescoord te hebben, maar bevond hij zich in buitenspelpositie.

De kopbal, het eerste balcontact van de net ingevallen Wouter van Alphen, verdween ook weer net naast de paal. Daarnaast was het weer de beurt aan Lourens van Rooijen (bal gekeerd door verdediger) en vervolgens ook Wouter van Alphen en Loyd Rhijnsburger (tweemaal redding van de keeper). Tja, kansen waren er genoeg vandaag en het zou pas echt een akelig feit zijn als je die niet eens creëert! Dan hebt je pas echt een probleem.

In de blessuretijd schoot Joost Frerichs een vrije trap nog net buiten de Maaslandse paal. Zo kunt je dus ook nog goed wegkomen!

Geel was er voor Thijs de Vast en Wijnand van der Schee.

De opstelling: Lars van Gastel, Harm Voogt (Cas van der Hoeven), Wijnand van der Schee, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Thijs de Vast, Dennis Louter, Bouke Schippers (Wouter van Alphen) en Lourens van Rooijen (Loyd Rhijnsburger).