De start van de nieuwe competitie is voor MVV 27 niet gelopen zoals men dat graag had willen zien. Het Haagse Te Werve zette na een sterk begin van de thuisclub nog voor de rust orde op zaken en had toen al een 0-3 voorsprong. Het werkte ook niet bepaald in het voordeel van MVV 27 dat het na 23 minuten met ’n man minder kwam te staan na het heenzenden van doelman Mark van Barneveldt.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende Maurice Scherpenhuyzen zette MVV 27 veel druk op het Haagse doel zonder nog effectief te zijn. Trainer Marcel van Wieren spoorde vanaf de zijlijn zijn manschappen tevergeefs aan eerder op doel te schieten in plaats van te blijven combineren.

De eerste hele grote kans was notabene aan de andere kant van het veld na zes minuten. De nauwelijks af te stoppen razendsnelle technische rechtsbuiten Chico Salhutero gaf een messcherpe voorzet en de inglijdende Faysal Amaziane kwam maar enkele centimeters tekort.

Vervolgens kregen zowel Wouter van Alphen (kopbal naast), Harm Voogt (schot gekeerd door de keeper) en Cas van der Hoeven (ook kopbal naast) aan Maaslandse kant goede mogelijkheden, maar het scorebord onderging nog geen verandering.

Met een gelukje zorgde Te Werve daar in de 21e minuut wel voor. Chico Salhutero schoot op doel, Bram Scheffers beroerde de bal zo ongelukkig dat hij daarmee zijn eigen doelman Mark van Barneveldt kansloos maakte (0-1).

Diezelfde doelman kreeg twee minuten later de rode kaart toen hij de doorgebroken doelpuntenmaker aantikte. Lars van Gastel nam zijn plek in onder de lat en Thijs de Vast werd als veldspeler opgeofferd.

Weer vier minuten later was er weer zo’n scherpe voorzet van Chico Salhutero, nu kon Faysal Amaziane wel afronden, maar deed dat in buitenspelpositie.

Met nog zo’n vijf minuten te spelen bracht Lourens van Rooijen met een fraaie dieptepass Wouter van Alphen in stelling, maar zijn rollertje was geen probleem voor de Haagse doelman Tom Croes.

Daarna werd het zwart voor de Maaslandse ogen. Eerst was het Faysal Amaziane die succesvol uithaalde (0-2) en vervolgens Chico Salhutero (0-3). Met ’n man minder op het veld leek het de genadeklap!

Na de wisseling van helften mocht MVV 27 het initiatief nemen en leek Te Werve met deze tussenstand wel tevreden. Er kwamen weer wat kansen voor de thuisclub, maar het vizier stond niet al te zuiver afgesteld. De pogingen van Timo van Eijck (redding keeper), invaller Loyd Rhijnsburger (hard voorlangs) en Cas van der Hoeven (hard over het doel) hadden niet het gewenste succes.

Toch werd MVV 27 alsnog beloond met een treffer. Timo van Eijck werd in de 63e minuut op het randje van de zestien hoog aangespeeld, bracht de bal technisch vaardig onder controle en haalde vervolgens doeltreffend uit (1-3).

Hoewel de technische staf de mannen fanatiek aanspoorde de druk op het Haagse doel aan te houden en zelfs te verhogen, liet Te Werve het niet verder komen. Alleen Rick Zwaard wist nog dichtbij het vijandelijke doel te komen, maar zijn kopbal ging voorlangs.

Geel was er Maaslandse kant voor Timo van Eijck.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Nick van Santen, Bram Scheffers (Wijnand van der Schee), Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck, Cas van der Hoeven (Rick Zwaard), Thijs de Vast (Lars van Gastel), Dennis Louter (Michael Berrevoets), Wouter van Alphen (Loyd Rhijnsburger) en Lourens van Rooijen.