UPDATE – Alle toestellen staan inmiddels in de speeltuin! Voor de kinderen ziet dit er natuurlijk heel aanlokkelijk uit, maar helaas is het nog niet veilig om hen in de speeltuin los te laten. Het beton moet eerst nog goed uitharden, voordat het veilig genoeg is om de speeltoestellen uit te proberen. Het is dus nog niet toegestaan om de speeltuin te betreden morgen. Wanneer dit wel kan, leest u binnenkort op onze website en de social media-kanalen van MVV ’27. 

 

Gisteren is er een start gemaakt met de aanleg van een prachtige nieuwe speeltuin op het sportcomplex van MVV ’27. Met behulp van een aantal vrijwilligers, fondsen en sponsoren is hard gewerkt om voor de jeugd weer een nieuwe speellocatie te realiseren. 

Doordat de oude speeltoestellen waren verouderd en de coronatijd vroeg om andere faciliteiten was er enige tijd geen speeltuin meer op het complex. Met behulp van een aantal enthousiaste ouders van jeugdleden gaat hier nu verandering in komen. MVV ’27 staat voor meer dan alleen voetbal en natuurlijk  is het belangrijk dat de jeugdleden en hun broertjes, zusjes en vriendjes ook naast het voetbal met elkaar kunnen spelen. Dit bevordert sociale contacten en daagt kinderen uit om andere motorieke vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien geeft het de ouders de mogelijkheid om nog even gezellig wat na te praten of naar een andere wedstrijd te kijken.

De speeltuin is ontworpen is samenspraak met tuinarchitect Petra van Daalen (Van Daalen Buiten) uit Maasland. Bewust is gekozen voor natuurlijke materialen, zodat de speeltuin past in het groene beeld van het gehele complex. De speeltuin kan gerealiseerd worden door inkomsten genereerd uit bijdragen van fondsen, subsidies en de trouwe sponsorgroep van MVV ’27. En daarbij niet te vergeten de jeugdleden zelf, die door middel van een sponsorloop op de familiedag ook een mooi bedrag bijeen hebben gebracht. De nieuwe speeltuin zal op zaterdag 8 oktober officieel worden geopend.

MVV ’27 dankt bij voorbaat alle partijen die een bijdrage hebben geleverd. Dit zijn onder meer Fonds 1818, Ronde Tafel 149, RDO Balije van Utrecht, Alfa Naaldwijk Foundation, hoofdsponsor BVB Substrates, De Groot Hoveniers, Mosterd Hekwerk, RAAD Maasland, TNLC / K&B Transport, Maasland Schoonmaakdiensten, L’eau Vive, Kinderfysiotherapie Maasland en Albert Heijn Maasland.