Eendracht maakt macht
De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is overtuigend gewonnen met 0-3. Het ging niet vanzelf maar dat zegt iets over de ontwikkeling van deze zeer jonge ploeg. Chapeau!

Niet de doelpuntenmakers maakten het verschil, niet de spelers in het veld, niet de trainer, niet de spelers op het wedstrijdformulier maar wel alle 22 spelers waarmee er deze week is getraind en staff (inclusief Jay en Jari die de randvoorwaarden perfect hebben ingevuld en een grensrechter Ruud). En zo hoort het. Oh ja, en de spelers van O19 die mee zijn gereisd met de bus!. Met z’n allen hadden zij maar 1 doel: ..…met z’n allen ervoor zorgen dat het 2e elftal in de 1e klasse blijft om zodoende de aansluiting te houden voor een goede overstap van de jeugd naar de selectie en de aansluiting te houden met het 1e elftal. Na een formidabele reeks (uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten en 2 doelpunten tegen) wordt de competitie in de laatste wedstrijd (thuis tegen Quick Boys) beslist.

Afwachtend begin
Onder leiding van de goed fluitende Engelse scheidsrechter Cartz (nickname: Ever Ready zoals hijzelf vertelde) begonnen beide elftallen afwachtend. Bang om een doelpunt tegen te krijgen. Wie als eerste zou scoren zou de wedstrijd winnen was het gevoel. En zo geschiede…..Valken probeerde vanuit de dode spelmomenten het verschil te maken. En dat lukte best aardig. Zij hadden ingestudeerde korte corners en MVV’27 anticipeerde daar te laat op. Daar heeft MVV’27 nog wat te winnen. Anticiperen ipv reageren. In de 1e 20 minuten was het Valken dat het voortouw nam. Toen werd MVV’27 wakker en vanaf minuut 30 tot 40 deed MVV’27 zichzelf tekort. Loyd werd eindelijk goed in stelling gebracht  en dit zorgde voor 2 goede mogelijkheden. Bouke had ook nog een mogelijkheid maar zijn schot was onvoldoende geplaatst. MVV’27 had geen grip op het middenveld waardoor er situaties ontstonden van twijfel. Dus de wedstrijd sneller lezen (punt naar achteren of  naar voren?) is wel een ontwikkelpunt voor deze ploeg. Achterin werd weinig weggegeven, Stein (geconcentreerd), Jimmy (rust aan de bal), Stef (de spits kwam niet aan voetballen toe) en Julian (de perfecte slidings) vormende een goede linie.  De 1e helft verdiende geen winnaar. Ook invaller Bram en Ronald zorgen voor rust. Maar aan een gelijk spel zouden beide ploegen niets hebben dus het was de vraag wat er tactisch in de rust door beide trainer is gezegd. Overigens stond Verburch (een concurrent) voor dus winst was essentieel.

Niet scherp de kleedkamer uit
Valken had 2 mogelijkheden direct na rust maar zij kwamen niet tot scoren. Als MVV’27 dit volgende week doet dan wordt de wedstrijd verloren. Het komt door Valken dat ze in de wedstrijd werden gehouden. MVV’27 werd wakker geschut en eindelijk werd Loyd goed in positie gebracht. Zijn kracht, acceleratie van een Lamborghini, werd eindelijk goed gebruikt. Maar het resulteerde niet in een doelpunt evenals een schot van Bouke die in de handen van de keeper schot ipv van rustig in het zijnetje. Ook DennisT zorgde met zijn inzet voor de nodige gevaren.

Moment suprême
In minuut 60 kreeg MVV’27 een vrije trap rond de 16 meter. Dit zou wel eens de beslissing kunnen worden. En Sjors, maakte het verschil. Beheerst schot hij de bal in de verste kruising (zie social media). De kop was eraf en vanaf dat moment ging MVV’27 voetballen. Via diverse combinaties waren er veel mogelijkheden om de score uit te breiden.

Laatste 20 minuten
Er ontstonden nu veel ruimtes op het middenveld en hier werd door Thijs, Jan en Sjors veel gebruik van gemaakt. Maar dit betekent ook dat in de omschakeling het gevaar lag.  De zeer betrouwbare keeper Mark, die zeer grote stappen maakt in zijn ontwikkeling zorge ervoor dat Valken niet tot scoren kwam. In de 1 tegen 1 was hij zeer scherp. Ook de ingebrachte wissels maakte het verschil en uiteindelijk werd de score uitgebreid naar 0-3. Zonder andere spelers tekort te doen is het mooi om te vermelden dat Samuel goed mee kan op dit niveau en voor de 0-3 zorgde. En dat geldt ook voor andere O19 spelers. Echter voor volgend seizoen moeten zij soms wel wat geduld hebben en doorzettingsvermogen gaan tonen. De handelingssnelheid is gewoon hoger en door meters te maken komt dat vanaf. Dus investeer daarin!
Bouke scoorde, zoals een goed spits betaamt de 0-2.