MVV 27 heeft door middel van een forse overwinning van 4-0 tegen tweedeklasser HVC 10 de halve finale van de Westland Cup. Met name in de tweede helft waren de Maaslanders oppermachtig waar wel de aantekening bij geplaatst dient te worden dat de Hoekenaren niet in de sterkte opstelling aantraden. Zij maken nog kans op een periodetitel en zodoende werden enkele spelers rust gegund. Bovendien kampt men met een aantal blessures.

De eerste helft werd afgewerkt in een hoog tempo waarbij beide teams continue de aanval zochten. Zo ontstond er een buitengewoon aantrekkelijk duel. De thuisblijvers kregen vanavond geen gelijk!

In de 12e minuut vond de mee opgekomen Bret Rhijnsburger met succes de verre hoek (0-1). Zo zouden de betere kansen in het duel ook voor MVV 27 blijven.
Lourens van Rooijen scoorde de tweede in de 34e minuut, maar deze treffer werd geannuleerd daar de bal eerder al de achterlijn had gepasseerd. Een minuut later werd hij in de zestien onderuit gehaald en de penalty werd door Dennis Louter in twee pogingen omgezet in een 2-0 voorsprong.

De tweede helft gaf een eentonig beeld te zien. HVC 10 kwam er nauwelijks meer aan te pas en MVV 27 kon aanvallen dat het een lieve lust was. Men vond elkaar gemakkelijk en fraaie combinaties werden op de mat gelegd.
Beste man aan MVV 27-zijde Lourens van Rooijen gaf in de 48e minuut voor en Rick Zwaard hoefde er alleen maar tegenaan te lopen (3-0).

De eindscore werd door Michael Berrevoets op het bord gezet. Van zo’n 25 meter liet hij in de 65e minuut een pegel los die via de linkerpaal binnen plofte (4-0).

Zonder enige moeite werd de wedstrijd uitgespeeld. Een mooie teamprestatie (galavoorstelling) was neergezet.

MVV 27 zal in de halve finale uitkomen tegen de winnaar van FC ’s Gravenzande – Westlandia (za).

De opstelling: Sem Moerman, Julian Tinbergen (Sjors Vreugdenhil), Dennis Kappert (Dennis Terlouw), Yennick Berrevoets, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck (Luuk van Strijen), Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Dennis Louter (Adam van Buuren).