MVV ’27 is méér dan alleen voetbal en daarom schenken wij regelmatig aandacht aan jonge, Maaslandse ondernemers. Deze maand stellen wij graag voor aan onze leden: Floor Doelman (23 jaar), misschien wel de ‘handigste’ dame binnen onze vereniging die met haar onderneming “Floor Maakt Het” hard aan de weg timmert. Op zaterdag voetbalt ze met haar vriendinnen in MVV ’27 VR-2, doordeweeks ontwerpt en creëert ze meubels op maat.  

Al op jonge leeftijd kwam Floor erachter dat de schoolbanken niet voor haar waren gemaakt. Ze was als kind al liever met haar handen bezig dan dat ze met haar neus in de boeken zat. Daarom meldde Floor zich na het afronden van de middelbare school op het Rotterdamse “Hout & Meubileringscollege”, waar ze zich staande moest zien te houden tussen haar voornamelijk mannelijke klasgenoten. Dit deerde haar echter niet: “Een opleiding volg je om iets te leren, niet om vriendinnen te maken”.

Nadat ze haar diploma binnen had, ging ze aan de slag in de bouw. Al snel begon het ondernemersbloed in Floor te borrelen en richtte ze haar eigen onderneming op. Als ZZP-er verhuurt ze zich regelmatig, maar ontwerpt en creëert ze ook meubels op maat. “Klanten kunnen veel aan mij vragen, ik kan met veel verschillende materialen werken en vind het erg leuk om mijn creativiteit te gebruiken om iets unieks te maken voor mijn klanten”.

Als Floor niet aan een klus bezig is voor één van haar klanten, kun je haar regelmatig vinden bij een houtbewerkingsbedrijf in Den Hoorn. Zij verhuurt zichzelf sinds kort aan dit bedrijf, waar oude bouwmaterialen een tweede leven krijgen. “We willen hier ook projecten gaan doen met mensen uit verschillende doelgroepen, erg leuk om  deze mensen ook enthousiast te maken over ons vakgebied.” Mensen enthousiasmeren over haar werk doet Floor sowieso graag. Binnenkort wil zij ook op scholen presentaties gaan geven over haar beroepskeuze: “Ik vind dat er veel te weinig vrouwen werkzaam zijn in de bouwsector, daarom wil ik ook andere meiden graag laten zien hoe leuk het kan zijn om met je handen te werken”.

Met haar ondernemingsdrift en haar voetbalhobby bij MVV ’27 heeft Floor dus weinig tijd om stil te zitten. Toch maakt ze graag tijd vrij voor nieuwe, leuke opdrachten. Heb jij een specifieke wens op meubelgebied, dan wil Floor ook jou graag helpen. Stuur een mail naar info@floormaakthet.nl en ze neemt snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.