MVV27 - TE WERVE
De zomer van 2016 staat voor de deur en dat betekent voor de meeste ploegen dat de competitie er alweer op zit. Zo ook voor de eerste twee elftallen van MVV ’27. Voordat zij straks vakantie gaan vieren en zich daarna voor gaan bereiden op weer een nieuwe voetbaljaargang, blikken wij nog even terug op het bewogen afgelopen seizoen. Ook kijken we alvast voorzichtig vooruit naar wat het nieuwe seizoen MVV ’27 zou kunnen brengen.

Na de degradatie in het vorige seizoen stelde MVV ’27 zich dit jaar ten doel om met een Maaslands getinte selectie zo goed mogelijk voor de dag te komen in de derde klasse. Peter Broekman leidde met zijn assistenten Paul Louter en Addy Nijssen in juli zijn eerste training en met een fanatieke spelersgroep werd de jacht naar een goede eindklassering in de derde klasse ingezet.

voorbereidingNa ruime  bekeroverwinningen tegen Pernis, DVO ’32 en Victoria ’04 ging MVV ’27 vol goede moed de competitie-ouverture in en tegen Maasdijk tegemoet. Helaas bleek de buurman toch een maatje te groot in dit duel. Hoewel MVV ’27 zeker niet weggespeeld werd, verloor het met 5-2. Gelukkig pakte MVV ’27 in haar eerste thuiswedstrijd wel drie punten, maar daarna volgden opnieuw nederlagen tegen Honselersdijk, GDA en Semper Altius. MVV ’27 moest zich toen wel beseffen dat ook in de derde klasse de punten niet cadeau werden gegeven. De ploeg van Peter Broekman eindigde in de eerste periode zelfs op de laatste plaats met slechts zeven  punten uit acht wedstrijden. Gelukkig slaagde MVV ’27 er in om vlak voor de winterstop een goede reeks neer te zetten, waardoor de aansluiting met de middenmoot weer werd gevonden.

Het tweede elftal wist al voor dat het seizoen van start ging dat het een moeilijk jaar zou worden. Het keurkorps van Michel Breur wist vorig seizoen knap promotie af te dwingen naar de reserve 1e klasse en de doelstelling dit seizoen was dan ook lijfsbehoud. Hoewel MVV ‘27 zelden weggespeeld werd, wisten het jonge team maar moeizaam het doel te vinden en verloor het veel wedstrijden (onnodig) met minimaal verschil. Met negen punten uit twaalf wedstrijden eindigde  ook het tweede elftal de eerste periode op een plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie zou betekenen.

Tijdens het trainingskamp in Zutphen in januari hadden de 47 selectieleden (spelers en staf) dus genoeg stof tot nadenken. Naast terugblikken werd er vooral vooruit gekeken naar de tweede seizoenshelft. Daarnaast waren er de nodige fysieke krachtsbeproevingen en werd er natuurlijk flink aan de teambuilding gewerkt. Vol vertrouwen kwamen de keurkorpsen van MVV 1 en 2 dan ook weer terug in Maasland.

opkomstMVV 1 boekte direct een belangrijke overwinning op Honselersdijk en ook in het bekertoernooi bleef het team succes boeken. Door een overwinning op IJVV De Zwervers bereikte het zelfs de halve finale. Hierin vond MVV ’27 in maart uiteindelijk zijn Waterloo na een 3-2 verliespartij tegen VVOR in Rotterdam. Op dat moment waren er echter ook genoeg andere zorgen voor Broekman en zijn ploeg. De resultaten in de competitie bleven wisselvallig en het degradatiespook lag weer op de loer op Sportpark de Commandeur. Gelukkig wist MVV ’27 in een regelrecht degradatieduel bij hekkensluiter DSVP een belangrijke 1-2 overwinning te behalen. Dit deed het vertrouwen van de ploeg zo groeien dat het een week later op sportpark de Commandeur zelfs koploper Te Werve in een bloedstollende wedstrijd op een 4-3 nederlaag wist te trakteren. Na een 3-0 ruststand liet MVV ’27 de Rijswijkers toch terugkomen tot 3-3, maar de ploeg stortte niet in en wist via aanvoerder Roel Nooteboom in de blessuretijd toch de punten thuis te houden. In de vier wedstrijden die hierop volgden haalde MVV ’27 de volle buit. Met achttien punten uit de laatste zes wedstrijden deed MVV ’27 tot de laatste wedstrijd mee om een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Helaas kwam de ploeg uiteindelijk één puntje te kort om zich via de derde periode voor dit ‘toetje’ te plaatsen. Desalniettemin kunnen Peter Broekman en de zijnen door deze eindsprint toch nog met een goed gevoel de zomer in. Uiteindelijk eindigden zij op een vijfde plaats in de eindrangschikking.

Ook het tweede elftal had een enorme eindsprint nodig om lijfsbehoud te bewerkstelligen. De vooruitzichten waren een aantal wedstrijden voor het einde van de competitie verre van rooskleurig. De concurrentie leek simpelweg te sterk en menigeen hield al rekening met een degradatie. De heren van MVV ’27 2 bleven echter knokken voor hun laatste kans. Ook zij wisten drie wedstrijden op rij te winnen en zo bleven zij tot de laatste wedstrijd van het seizoen in de race voor een veilige plek op de eindrangschikking. Hiervoor was echter nog wel een overwinning op NSVV nodig. MVV ’27 wist een 2-0 achterstand om te buigen tot een 4-2 voorsprong en zo lukte het ook het tweede elftal op de laatste speeldag om hun doelstelling te bewerkstelligen. Complimenten voor dit huzarenstukje!

stanley-mark-dionTijdens deze laatste wedstrijden van het seizoen nam MVV ’27 ook afscheid van een aantal selectiespelers. Vanwege uiteenlopende redenen hebben Mark Akkerman, Stanley Klop en Dion Dickhoff besloten na dit seizoen te stoppen met selectievoetbal. Zij blijven echter wel actief binnen MVV ’27. Mark zal met ingang van komend seizoen de medische staf gaan versterken, Stanley en Dion worden de opvolgers van Michel Breur als trainers van het tweede elftal. Michel besloot na twee trainersjaren bij MVV ’27 2 toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, die hij inmiddels heeft gevonden bij Lyra. Wij danken hem voor zijn inzet voor MVV ’27 de afgelopen jaren en wensen hem veel succes met zijn nieuwe trainersklus. 

Ondanks de moeizame start van beide selectieteams kunnen we toch met een goed gevoel terugblikken op het afgelopen seizoen. Naast de uiteindelijke resultaten kan MVV ’27 ook trots zijn op de doorstroming van de jeugdspelers. Een handvol spelers uit de eigen opleiding wisten dit jaar door te breken en een aantal andere jonge spelers staan op het punt om die stap volgend jaar te zetten. Ook de goede prestaties van de hoogste jeugdelftallen is hierbij hoopgevend. Onder de begeleiding van de voornamelijk Maaslandse staf hopen we de koers die dit seizoen is ingezet volgend jaar dan ook een mooi vervolg te geven. De technische staf voor volgend jaar is bekend en de spelersgroep zal versterkt worden met eigen jeugd. Daarnaast zullen ook doelman Geert Dobbe (MSV ’71) en Justin Perdijk (CVV  de Zwervers) deze zomer aansluiten. Ook routinier Roel Nooteboom heeft besloten om er nog een jaartje aan vast te plakken. Hopelijk kan MVV ’27 volgend seizoen met deze selectie de lijn doortrekken die het de laatste weken heeft ingezet. En wie weet kan MVV ’27 haar altijd trouwe supporters volgend jaar belonen met een promotie naar de 2e klasse…

selectie mvv