In een moeizaam duel in de kelder van poule 3B kwamen MVV ’27 en DUNO net verder dan een puntendeling. Het veld had de afgelopen week flink te lijden gehad onder de grote hoeveelheid neerslag, was boterzacht en dus zwaar te bespelen. Geluk bij een ongeluk was dat het tijdens het treffen even niet regende! Desondanks was het voor de toeschouwers niet om het duel te volgen. Het soms verschijnende zonnetje kon de akelige waterkou niet uit de lucht verdrijven.

Beide ploegen lieten vandaag duidelijk niet zien dat men op een verkeerde plaats op de ranglijst staat. Met name de eerste helft was weinig boeiend te noemen. De wil was wel aanwezig, maar de kunde kwam er niet uit.
MVV ’27 had een licht overwicht in het eerste bedrijf, maar verder dan een schot voorlangs van Lourens van Rooijen kwam het niet. Uitgestoken benen bij Maaslandse schotpogingen zorgden er verder voor dat de Haagse doelman Jeffrey van Vliet nauwelijks getest werd. Aan de andere kant kwam het fysiek sterke DUNO tot geen enkele doelpoging. Kortom, na het rustsignaal van de jonge arbiter Bart Persoon werd de kantine bestormd om een warme drankje te bemachtigen en zo nog enige warmte te krijgen.

MVV27 - DUNO

MVV27 – DUNO

De tweede helft had meer te bieden. MVV ’27 wilde uiteraard drie punten over houden aan dit treffen en trok dus vanzelfsprekend richting de Haagse veste. Rick Zwaard bood Lourens van Rooijen in de 63e minuut met zijn steekpass een vrije doorgang, maar diens lob eindigde net buiten de linkerpaal.
Ondanks de pogingen van MVV ’27 om de score te openen, was het DUNO dat brutaalweg de leiding nam. Onvoldoende ingrijpen in de defensie gaf Elyseo van de Graaf de kans om over links door te breken en de bal hard breed te leggen, waar Wesley Swikker de bal eenvoudig langs Glenn Mostert kon schieten (0-1). Een bittere pil voor de thuisploeg, want hier was niet bepaald op gerekend. En zie dan maar eens het hoofd op te richten en er weer positief tegenaan te gaan.
MVV ’27 had heel wat te stellen met de fysieke inzet van de Hagenaars wat misschien ook de eigen durf enigszins verlamde. Jordi Lems werd in de 80e minuut te laat en fors getackeld door doelpuntenmaker Wesley Swikker en deze daad werd bestraft met een terechte rode prent.

MVV27 - DUNO

MVV27 – DUNO

De beloning voor MVV ’27 kwam enkele minuten later uiteindelijk toch nog. Mark Akkerman bracht de bal met links hoog in de pot en deze stuitte tegen de achterste paal. Vervolgens was het voor invaller Huib van Barneveldt een eitje de bal over de doellijn te leggen (1-1).
Met een laatste offensief joeg MVV ’27 alsnog op de drie punten, maar verder dan een schot van Yennick Berrevoets, dat net naast de paal belandde, kwam men niet.
Aan de andere kant zat de schrik er in, nadat DUNO-veteraan Paul Droppert in de zestien werd neergelegd en de arbiter richting de stip wees. Echter, hij had gefloten voor buitenspel.
Zo eindigde het duel met een gelijkspel, waar beide ploegen eigenlijk niets aan hadden. Maar goed, voor de winterstop volgen nog twee herkansingen om de volle buit binnen te halen. Komende week wordt een bezoek gebracht aan Naaldwijk en ’n week later verwelkomen we TAC ’90 op De Commandeur.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Dion Dickhoff (Huib van Barneveldt), Harm Voogt, Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Jordi Lems, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Haysam Aredelaziz) en Mark Akkerman.

Stand