MVV ’27 Vrouwen 1 is de competitie begonnen met een onterechte 3-2 nederlaag tegen Nootdorp Vrouwen 1. De ploeg van trainer Joost van Ast had de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar ontbeerde het geluk om het overwicht in een goed resultaat om te zetten. In het bekertoernooi bereikten de dames een week eerder door een 0-11 overwinning op Deltasport Vrouwen 1 de volgende ronde.

Lees hieronder de wedstrijdverslagen van Joost.

Nootdorp Vr1 – MVV ’27 Vr1 3-2

Diepe buiging voor jullie!

Slechtste weekend voor meidenafdeling MVV’27. Alle elftallen verliezen. Je kan het maar gehad hebben.

Ik zou de wedstrijd van VR1 in een notendop kunnen samenvatten (ha ha, ik vond hem zelf leuk). Meiden wanneer krijgen jullie loon naar werken. Wat een inzet, wat een vrolijkheid, wat een conditie, wat een combinaties. We schrijven het elke week, jullie doen het elke week. Dat moet bij jullie toch ook in jullie koppies rondgaan. Wat moeten jullie nog meer hebben om gewoon elke week winnend van het veld af te stappen. Ja, geluk.

Vooraf al de nodige consternatie. MVV ’27 2 had de tenues meegenomen van de dames (nu weten we wat ze in het weekend graag doen, in vrouwenkleren lopen) naar Pijnacker. Wij vooraf daarheen om de tenues te halen. Tas overgenomen en op naar Nootdorp. Daar aangekomen, blijkt het de tas van Vr2 te zijn. Wij Vr2 weer bellen om onze tas, die blijkbaar nog in de bestuurskamer stond, maar mee te nemen. Zij kwamen in Den Hoorn aan met … weer de kleding van een ander team. Begrijpen jullie het nog? Waar is nu de tas van Vr1, waarschijnlijk nog in de bestuurskamer.

Dan de wedstrijd, een Nootdorp dat met zestien man aantrad, een scheids die op het veld de pasjes controleerde en schitterend voetbalweer. Nootdorp, één van de favorieten voor de titel, nou dat hebben ze laten zien, wat een antivoetbal. Alle ballen de sloot in, het hek over of gewoon maar weg die bal. Misschien moeten wij ook maar zo gaan voetballen, want blijkbaar win je dan. Nou meiden, dan liever ons oogstrelende voetbal met jullie inzet dan dat van menig tegenpartij.

De ruststand 1-0 en na de rust vol goede moed het veld op. Een kleine aanpassing in het veld gedaan door Louitje en de 1e minuut na de pauze is het raak, 1-1. Nu erop en erover. Wederom rust aan de bal houden, leuke combinaties en natuurlijk komen zij, als dan de scheids een buitenspel met handsbal erachteraan om de bal onder controle te houden niet ziet, op 2-1. Ja, dan is de nood aan de man in dit dorp (ha ha, begrijpen jullie deze). Weer komen jullie op achterstand.

Hierna nog een aanpassing aan de rechterkant. Marijke effe inzakken en Karen effe doorschuiven. 1e aanval daarna een oefening van de training. Gewoon inspelen, opendraaien, balletje achterlijn, Karen voorzetje en pats boem, Keashia 2-2. Uiteraard is het dan kiezen voor het puntje of vol voor de winst gaan. Werkelijk alle ballen die zij vervolgens bemachtigen gaan dus het veld uit en als dan ook een bal die over het hek gaat in drie instanties pas weer over het hek is en een speelster van Nootdorp met geel eraf gaat, krijgen zij nog een voorzetje en die kloppen ze erin. In de laatste vijf minuten zijn alle ballen gebruikt om nog bij hen een verdiende 3-3 te scoren. Helaas Dames, het mocht niet baten. Twee keer terugkomen uit een achterstand, beter veldspel, beter voetbal, tegencoach die je een hand geeft en weer zegt onverdiend, maar wel de drie punten in zijn kleedkamer meeneemt. Ach, mijn eigen cluppie Feyenoord heeft hier ook even last van, maar in mei 2015 worden de prijzen verdeeld. Volgende week weer tegen het altijd lastige Deltasport met een nieuwe echte coach, onze eigen Marcel.

Fijn weekend en tot dinsdag.

 

Deltasport Vr1 – MVV ’27 Vr1 0 – 11

Als je de kop leest, wordt er al snel gedacht, makkie. Nou, juist zulke wedstrijden en dan ook nog tegen tien vrouwen zijn juist de serieuste wedstrijden. Je denkt al snel tegen tien, dat doen we effe. Zelfs de meest gerenommeerde voetbalclubs hebben moeite om tegen tien man te spelen.

Aandacht, kalmte bewaren en geconcentreerd blijven zijn dan de sleutelwoorden. Zeker geen tegendoelpunten krijgen, want dat telt voor de tegenpartij als overwinning.

Twee meiden van Vr2 hadden hun vrije zaterdag opgeofferd om mee te doen. Jill en Relinde, ook vanaf deze kant hartstikke bedankt. We begonnen zoals elke wedstrijd, meteen vanaf het begin er bovenop. Zo snel als mogelijk een doelpunt om direct daarna de rust te bewaren en door te drukken. Lastig op een groen veldje waar geen lijn te onderscheiden was van het groene gras. Gelukkig zorgden de cornervlaggen voor een redelijke afweging waar ze ongeveer moesten zijn, die lijnen.

Het was weer een wedstrijd met een lach en een traan, een lekker zonnetje, wel benauwend weer, maar heerlijke condities. We scoorden al snel en konden dit redelijk opvoeren naar een eindstand die voor ons als acceptabel kon worden afgesloten. Als we de buitenspelvallen (24 keer), de 1 op 1’s voor de goal (9 keer) en de paal- en latballen mee hadden moeten tellen, dan had het record van vorige week bij een andere amateurclub ver overschreden geweest. Aan de andere kant is dat tegendoelpunt er niet in krijgen ook zeer belangrijk, want nogmaals dat zou voor hun ook een overwinning zijn geweest.

Complimenten dus weer voor het hele team. Jullie bleven geconcentreerd voetballen en lieten de bal lekker rondgaan van links naar rechts. Leuk ook dat sommige ouders de weg richting Vlaardingen konden vinden. Dit geeft de betrokkenheid weer binnen het meidenvoetbal in de club.

Meiden, jullie weer bedankt, ik kon na een heerlijke vooravond in de zandbak spelen en een nachie van weinig uurtjes, in de middag een heerlijk geel/wit mixje drinken op een vol terras bij ons eigen cluppie. Als dan in de 90e minuut ook de 3-0 voor ons 1e elftal er ingeschoten wordt, blijkt mijn gegokte uitslag ook nog de juiste te zijn. Wat een lekker weekend. Vanaf volgende week gaat het echte werk beginnen. Meteen tegen Nootdorp in de competitie, een favoriet voor de titel, alleen moeten ze dan wel tegen ons winnen, MVV’27 VR1.

Tot dinsdag, fijn weekend.